+31 418 68 35 00

Remote werken met Microsoft Teams

Handige tips & tricks gebaseerd op onze ervaring

Prodware begrijpt dat velen van jullie overschakelen naar werken op afstand om de verspreiding van COVID-19 te vertragen, in de hoop onze families, vrienden en collega’s gezond te houden. Bij het aanpassen van onze werklocaties en gewoontes is het voor bedrijven belangrijk dat medewerkers duidelijkheid wordt geboden om het werk door te laten gaan. Wij doen er alles aan om jou en je team te ondersteunen bij het werken op afstand in deze onzekere tijd.

Werken op afstand wordt makkelijker gemaakt met de juiste tools. Microsoft Teams is dé tool in Office 365 waarmee je op een eenvoudige manier digitaal kunt samenwerken. Om thuiswerken te ondersteunen, biedt Microsoft nu de premiumversie van Microsoft Teams zes maanden gratis aan. Wij vullen dit graag aan met vele tips om productief te blijven en om Teams optimaal te kunnen gebruiken, gebaseerd op onze eigen ervaring.

Wil jij gebruik maken van Teams om eenvoudig thuis te werken en te communiceren met collega’s? Bekijk dan onderstaande informatie. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Remote Working Tips

Zoek een rustige werkplek in huis

Of je nou in de keuken gaat zitten of op het balkon….het is belangrijk dat je rustig kunt werken en niet teveel wordt afgeleid door je huisgenoten.

Start de dag alsof je naar kantoor gaat.

Ook al werk je thuis, maak jezelf klaar voor de dag alsof je naar kantoor gaat en laat je niet verleiden tot een extra uurtje in bed.

Plan je dag efficient

Begin op op tijd en werk allereerst je ‘todo’  lijst weg. Plan je telefoongespreken en virtuele vergaderingen in de middag.

Houd je aan je schema

Zorg dat je op schema blijft. Stel doelen en zet herinneringen in je agenda zodat je je taken volgens planning kunt afronden.

Maak gebruik van onze ervaring

Infographic: Tips voor thuiswerken

Prodware heeft ruime ervaring met het “werk overal-vandaan” scenario. Kortom: Thuiswerken. En hierbij maken wij gebruik van Office 365 en Microsoft Teams. In deze tijd van sociale onthouding vanwege de COVID-19 situatie is thuiswerken een must. In deze infographic delen wij onze ervaringen met Microsoft Teams, zodat ook jij direct aan de slag kan.

Effectief online vergaderen

Vergaderen

Wil jij met je team vergaderen en werken jullie niet allemaal op kantoorDankzij de Outlook integratie met Teams kan een organisator snel een digitale vergadering inplannen in het betreffende teamkanaal en kan iedereen vanaf elke locatie deelnemen.  Ga je liever videobellen? Dan schakel je snel over vanuit de groepschatMet één klik op de knop deel je ook je presentatie op je scherm en het bijhouden van notulen in Teams kan in de OneNote die in ieder vergaderkanaal standaard aanwezig is. 

Vergroot de productiviteit

Samenwerken

Met Microsoft Teams staat samenwerken centraal. Teams vergroot de productiviteit van werknemers door het beschikbaar maken van diverse essentiële applicaties en laat alle communicatie rondom projecten samenkomen. Werken niet alle teamleden bij dezelfde organisatie? Door het gebruik van Teams kun je ook rechtstreeks communiceren met mensen buiten je organisatie. De bestanden in Word-, PowerPoint- en Excel kunnen in realtime worden bekekengedeeld en bewerkt. 

Flexibel beheer

Teams & Channels

Met Microsoft Teams is het eenvoudig om extra Teams en Channels aan te maken en is het mogelijk om externe apps toe te voegen. Dit kan voor iedereen of voor een specifieke groep collega’s. Binnen de Teams en Channels kan je onder andere chatten en bestanden delen met leden uit je team. Ook kan je makkelijk een ad hoc vergadering met je team starten.
Individueel of met een groep

Bellen & Chatten

Wil je overleggen buiten de vergadering om? In Teams kun je  ook individuele gesprekken of groepsgesprekken voeren die niet in het openbare teamkanaal staan. Het voordeel van het gebruik van Teams hierbij is dat je altijd je bel- of chatgeschiedenis kunt terugkijken. Ook kun je tijdens je gesprek samen een document inkijken waardoor je overleg nog efficiënter verloopt. 

Je organisatie optimaal ondersteunen

IT-beheerder

Gaat jouw organisatie werken met Teams? Naast ondersteuning voor de eindgebruiker verdient ook de veiligheid van gegevens, compliancy en beheermogelijkheden de nodige aandacht. Met teams krijg je geavanceerde beveiligingsfuncties zoals preventie van gegevensverlies, informatiebelemmeringen, bewaarbeleid, eDiscovery, juridische bewaring en nog meer. Wil jij weten hoe je als IT beheerder zo goed mogelijk kunt ondersteunen? Bekijk de video.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik gebruik maken van de gratis periode die Microsoft aanbiedt?

Je kunt gebruik maken van Microsoft Teams als je al gebruik maakt van Microsoft Office 365. In de video hierboven wordt uitgelegd hoe je gelijk met Microsoft Teams kunt starten.

Microsoft biedt een gratis probeerversies van zes maanden. Microsoft Teams heeft ook een standaard gratis versie, maar Microsoft laat gebruikers nu de geavanceerde, betaalde functies gratis gebruiken.

Maak je nog geen gebruik van Microsoft Office 365? Vul dan het anwoordformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Waarvoor kan ik terecht bij Prodware?

Als je vragen hebt over de installatie of het gebruik van Teams dan kun je contact opnemen met onze servicedesk, tel +31 (0) 418 68 35 00  

Wat zijn de kosten voor Microsoft Teams?

Microsoft biedt een gratis probeerversies van zes maanden aan van Microsoft Teams, Microsoft Teams heeft standaard een gratis versie, maar Microsoft laat gebruikers nu de geavanceerde, betaalde functies gratis gebruiken. 

Wat is het voordeel van Microsoft Teams ten opzichte van Skype voor vergaderingen?

Met allebei de applicaties kun je chatten, bestanden delen en videobellen en beide zijn onderdeel van Microsoft Office 365. Daarnaast is Teams ook een soort ingang voor meerdere soorten applicaties. Een medewerker kan vanuit Teams zowel op individueel niveau (via Chat) als op teamniveau communiceren (groepsgesprekken).

Ten opzichte van Skype for Business maakt Teams het eenvoudiger om gedeelde content zichtbaar te maken. Microsoft noemt dit ‘persistant chat’. Dat wil zeggen dat alles bewaard blijft in de kanalen waarin men de content plaatst. Die content is daardoor dus ook zichtbaar voor mensen die later lid worden van het team.

Wil je naast onze praktische tips nog meer lezen?

Neem contact met ons op

Maak je nog geen gebruik van Microsoft Office 365 of heb je andere vragen? Vul dan onderstaand formulier in en je hoort zo snel mogelijk van ons.